Facebook pixel

Onze weg naar 100% klimaatneutraal ondernemen

08-11-2022

Gaasbeek Sep2022 LinkedIn 4 (1)

Klimaatverandering, klimaatcrisis, milieuvervuiling, stikstof en CO2-uitstoot: het zijn woorden die je vaak in het nieuws hoort. Niet gek, want de aarde warmt op en dat is een wereldwijd probleem. Door deze onderwerpen onder de aandacht te brengen moeten we ons bewust worden van de negatieve gevolgen die klimaatverandering voor mens, dier, natuur en milieu met zich meebrengt. Het moet ons bovendien triggeren om verdere opwarming van de aarde te beperken.

Als familiebedrijf kijken we bij Gaasbeek niet alleen naar onszelf, maar ook naar de komende generaties. We willen dat onze kinderen en kleinkinderen ook kunnen genieten van een bakje koffie, in een veilige en gezonde wereld. Daar dragen we graag aan bij, dus doen we er ook iets aan!

KLIMAATNEUTRAAL ONDERNEMEN

Van nature komen er broeikasgassen, zoals CO2, voor in de atmosfeer. Die gassen zorgen ervoor dat de warmte van de zon wordt vastgehouden en een leven op aarde mogelijk is. De laatste jaren zijn er alleen veel meer van die gassen in de atmosfeer gekomen. Daardoor wordt er extra warmte vastgehouden en stijgt de temperatuur in de atmosfeer en op aarde sneller. Een aantal gevolgen zijn een stijgende zeespiegel, extremer weer, een tekort aan eten en drinken en gezondheidsproblemen. Als bedrijf kunnen we deze impact verkleinen door kritisch naar onszelf te kijken en klimaatneutraal te ondernemen. Klimaatneutraal ondernemen geeft aan dat de activiteiten van een organisatie niet bijdragen aan klimaatverandering.

HOE DRAGEN WIJ BIJ AAN EEN BETER KLIMAAT?

We zijn op weg naar 100% klimaatneutraal ondernemen. Dit doen we door onder andere:
 Klimaatneutrale koffie
We dragen financieel bij aan de producent van onze koffie (Selection), zodat we de uitstoot van ons productieproces kunnen compenseren. Het bedrag waarmee we hen ondersteunen wordt gebruikt voor bosbehoud in Brazilië.
● Digitale pakbon
In plaats van de pakbon te printen, wordt deze digitaal naar onze klanten gestuurd.
● Elektrisch rijden
Orders in onze omgeving worden bezorgd met een elektrische bus en de verkoop zit in een transitie naar 100% elektrisch rijden. Al 60% van onze verkopers en accountmanagers rijd elektirisch!
● Duurzaam opgewekte energie
Onlangs zijn er op ons pand 132 zonnepanelen van 1,57 bij 1 meter gelegd. Met de plaatsing van deze zonnepanelen is ons doel om eind 2023 100% duurzaam opgewekte energie te gebruiken bijna behaald.
● Weg met wegwerpplastic
Plastic is schadelijk voor het milieu. Dat komt omdat het vaak giftige stoffen bevat die niet in de natuur afgebroken kunnen worden (zoals papier dat wel kan). Je vindt bij ons dus alleen maar kartonnen disposables.

HF Gaasbeek 18

SAMEN NAAR KLIMAATNEUTRAAL?

De mens is de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering, dus kunnen wij mensen ook het grootste verschil maken. Begin bijvoorbeeld met het kopen van duurzame producten uit eerlijke handel. Zoals verteld is onze Selection koffie er daar één van. En we verzekeren je: de koffie is (h)eerlijk!

Dit artikel delen: