Facebook pixel

Klimaatneutrale koffie!

01-07-2020

IStock 1173425846

Bij Gaasbeek houden we niet alleen van koffie, maar ook van de manier waarop we koffie kunnen drinken. Als familiebedrijf kijken we niet alleen naar ons zelf, maar ook naar de komende generaties. We willen dat ook onze kinderen en kleinkinderen kunnen genieten van een bakje koffie, in een veilige en gezonde wereld. Daar dragen we graag aan bij, dus doen we er ook iets aan! 

OP WEG NAAR EEN KLIMAATNEUTRAAL PRODUCT

We hebben eens kritisch naar onszelf gekeken, om te zien waar wij het beste kunnen bijdragen aan een beter klimaat. In samenwerking met de Climate Neutral Group focussen we ons op de CO2 uitstoot van onze huismerk koffiesoorten. We dragen financieel bij aan de producent van onze koffie (Selection), zodat we de uitstoot van ons productieproces kunnen compenseren. Het bedrag waarmee we hen ondersteunen wordt gebruikt voor bosbehoud in Brazilië.

“We proberen ons steentje bij te dragen door onze huismerk-lijn Selection fresh-brew, Selection bonen en Selection instant te wijzigen naar een klimaatneutraal product!”

BOSBEHOUD IN BRAZILIË: HOE GAAN WE DAT AANPAKKEN?

We richten ons op vermindering van emissies door ontbossing en bosdegradatie. Samen met de lokale Braziliaanse bevolking wordt gekeken naar een duurzame oplossing, zodat er minder illegaal bos gekapt zal worden, maar er bovendien voor hen genoeg werkgelegenheid is en minder armoede ontstaat. Met het verminderen van ontbossing worden flora en fauna beschermd en wordt het vitale ecosysteem in stand gehouden. Maar hoe gaat dit dan?

  1. Selectieve en duurzame houtkap
  2. Nieuwe bomen planten
  3. Innovatieve ‘agroforstry’-technieken 
  4. Hout als brandstof vervangen door andere biomassa

“Het is al gaaf om voor minder CO2-uitstoot te gaan, maar als je ook nog eens de lokale economie en gezondheid ondersteunt, is dit extra mooi” geeft Gaasbeek aan. Zo worden er in dit project bijvoorbeeld leiderschapstrainingen voor de Braziliaanse vrouwen en jongeren gegeven, zodat er een stabielere en sociale gemeenschap ontstaat.

DUS WELKE PRODUCTEN WORDEN KLIMAATNEUTRAAL BIJ GAASBEEK?

Bent u benieuwd naar meer? Lees hier dan meer informatie over de Climate Neutral Group.

Dit artikel delen: