Facebook pixel

De koffiewereld staat niet stil

04-05-2023

Untitled design 13

Kun je jezelf het bekertje kantoor- of tankstation-koffie van vijftien jaar geleden nog herinneren? Wat een wereld van verschil met de smaakbeleving van nu! En zo blijft de koffiewereld zich ontwikkelen. 

Eerlijk is eerlijk, voorheen besteedden we met z’n allen minder aandacht aan koffie dan nu, dus waarschijnlijk was er vijftien jaar geleden wel wat beters te krijgen, maar namen we er simpelweg niet de tijd voor om alle mogelijkheden te bekijken. Koffie moest gewoon snel beschikbaar zijn, punt. Tegenwoordig vinden we (smaak)beleving juist van groot belang. 

REVOLUTIONAIR!

De makers van koffiemachines spelen graag op onze wensen in. Eerst kwam Douwe Egberts met de Senseo. Wauw, revolutionair! Zo makkelijk en snel hadden we nog nooit koffie gezet! We stonden rijen dik voor de winkels te wachten en er kwamen zelfs wachtlijsten voor deze innovatieve koffieautomaat met pads. Veel merken volgden dit goede voorbeeld.

OVERHEERLIJKE KOFFIESMAKEN

Inmiddels heeft de Senseo op de werkvloer plaats moeten maken voor espresso- en bonenmachines met hun overheerlijke koffiesmaken. Niet alleen de grote, bekende merken bieden deze machines nu aan, ook aanstormend talent als het merk Yunio heeft de markt inmiddels betreden. Met hun bijzonder degelijke apparaten, eigentijdse uitstraling en uitstekende prijs-kwaliteitverhouding boeken ze grote successen. 

FOAMMASTER

Van een bonenmachine kijkt niemand meer op. Toch is er met deze machines de laatste jaren veel meer mogelijk geworden. Je maakt er tegenwoordig de beste Ristretto en Cappuccino mee. Sinds kort maak je niet alleen een heerlijke stevige melkschuimlaag met ‘gewone’ melk, maar bijvoorbeeld ook met havermelk. De luxere versies van Douwe Egberts, Yunio en Franke zijn nu uitgerust met een speciale melkopschuimer, zoals de FoamMaster van Franke, voor de perfecte romige of luchtige schuimlaag.

LUXER & BETER

Qua bediening worden de automaten ook steeds luxer. Zo zijn er tegenwoordig diverse merken met een touchscreen bediening. Op het schermpje kun je zelfs je logo laten zien of een filmpje laten draaien. Toffe gadgets, dat zeker, maar je koffie gaat er niet direct beter door smaken. Dat doet hij wel dankzij de betere afstellingsmogelijkheden van de machines van vandaag. Niet alleen de sterkte van de koffie kan worden bijgesteld, ook de duur van het proces. Koffiebonen hebben idealiter 35-40 seconden nodig om de aroma’s tot hun recht te laten komen en de perfecte crèmelaag te creëren. Dat kun je nu heel precies instellen. 

ONDERHOUD

Kies je voor de smaak en kwaliteit een bonenmachine, dan neem je het onderhoud voor lief. Waar een instant machine geen afval heeft, zul je bij een bonenautomaat moeten zorgen dat de residubak wordt geleegd en het melksysteem wordt gereinigd. Maar zeg nou zelf, daar krijg je dan ook een heerlijke kop koffie voor terug!

Cob sfeer land afkomst

DUURZAMER

Een leuke nieuwe ontwikkeling sinds afgelopen februari is bovendien het Circle of Beans concept dat wij kunnen bieden. De Edese brander levert ons de koffie en neemt nadien het koffieresidu ook weer in. Onze klanten verzamelen het koffieresidu in herbruikbare emmers, wij halen het op en Circle of Beans maakt er biogas van. Super duurzaam dus. Op het gebied van duurzaamheid zijn we ook druk in gesprek met leveranciers over het alternatief voor kartonnen bekertjes. De overheid heeft namelijk bepaald dat deze vanaf 1 januari niet meer toegestaan zijn in verband met het vervuilende plastic laagje wat er in zit. 

CONTINU VERBETERINGEN

Je ziet, de wereld van koffie staat niet stil. Ook op technisch vlak vinden er continu verbeteringen plaats zoals een betere koeling, een sterkere binnenlaag en software updates. Gaasbeek houdt alle ontwikkelingen bij en adviseert je graag over de mogelijkheden.

Dit artikel delen: