Facebook pixel

Een professioneel koffiezetapparaat: welke kies je?

Een professioneel koffiezetapparaat kopen is vaak een flinke uitdaging. Want welk type en welk merk apparaat kies je? Welke bonen moeten erin kunnen? Wij geven je in dit artikel meer informatie over een professioneel koffiezetapparaat zodat jij zelf kunt bepalen of je de aanschaf hiervan nodig vindt. 

Wil je een professioneel koffiezetapparaat voor in bijvoorbeeld de bedrijfskantine of de kantoortuin? Dat is al de eerste belangrijke vraag voor de keuze voor een apparaat. Voor veel koffiedrinkers is de klassieke filterkoffie nog altijd favoriet. Geen idee waar je moet beginnen met je onderzoek naar een nieuw professioneel koffiezetapparaat? Gaasbeek staat voor je klaar.

Een professioneel koffiezetapparaat kiezen is heel makkelijk als je een aantal dingen weet:
- Heb ik voorkeur voor een merk?
- Wat voor soort apparaat heb ik nodig?
- Hoeveel koppen koffie zet ik per dag?
- Wil ik een vaste wateraansluiting?
- Is er sprake van een piekmoment? (Denk aan veel mensen die tegelijkertijd pauze houden en dus koffie zetten.)
- Welk zetsysteem past bij onze locatie?
- Wil ik opties met melk en zo ja, verse melk of instant melk?

Professioneel koffiezetapparaat gaasbeek

Het merk van een professioneel koffiezetapparaat

Het kiezen van een professioneel koffiezetapparaat is niet makkelijk. Bij Gaasbeek hebben we verschillende merken koffiemachines met allemaal verschillende kwaliteiten waar ze goed in zijn. Zo heeft Nescafé de keuze tussen vriesdroog koffie en espresso. Een Bravilor Bonamat heeft snelfilter koffie, vriesdroog koffie en espresso. En met een professioneel koffiezetapparaat van Douwe Egberts zet je gemakkelijk een Cafitesse, espresso, Fresh Brew en vriesdroog koffie.

Het soort professioneel koffiezetapparaat

Naast verschillende merken professionele koffiezetapparaten, zijn er ook verschillende soorten koffiezetapparaten. Cafitesse machines hebben een liquid zetsysteem dat gebruik maakt van een vloeibaar koffie-extract dat alleen gemaakt wordt van bonen van hoge kwaliteit. Hiermee zet je cappuccino, espresso, latte macchiato en andere koffies in een paar seconden. In een espressomachine gaan logischerwijs alleen espressobonen en in een Vriesdroog apparaat, je raadt het al: gevriesdroogde koffie, gemaakt van koffiebonen met een uitmuntende kwaliteit.

Hoeveel koffie zet je met een professioneel koffiezetapparaat?

Met de Cafitesse Excellence Compact Black van Douwe Egberts zet je zo’n 140 koppen koffie per uur, terwijl de Cafitesse Quantum er zelfs 650 per uur zet! Hoeveel koffie je per uur of per dag nodig hebt, bepaalt welk professioneel koffiezetapparaat het beste is voor jou. Een Cafitesse apparaat is uitermate geschikt voor piekmomenten. Maar heb je meer tijd voor een heerlijke bak koffie, dan is ook een espresso apparaat of een Fresh Brew machine een passende optie. Het is volledig aan jou welke koffie je lekkerder vindt en welk zetsysteem het beste past bij jullie situatie. 

Een professioneel koffiezetapparaat met vaste wateraansluiting

Wil je een professioneel koffiezetapparaat waarvan je het water elke keer zelf bij moet vullen, of een professioneel koffiezetapparaat met een vaste wateraansluiting? Voor een professioneel koffiezetapparaat op kantoor is een apparaat met vaste wateraansluiting de meest logische keuze. Deze apparaten sluit je aan op de waterleiding, zodat de machine zichzelf bijvult wanneer het water op is. De Rombouts Via Nova II wordt bijvoorbeeld aangesloten op de vaste waterleiding, beschikt over een Turbo Steam om met verse melk een prachtige en stevige schuimkraag te realiseren en wordt veel ingezet bij horecagelegenheden.

Professioneel koffiezetapparaat werkplaats gaasbeek

Een professioneel koffiezetapparaat kiezen? Gaasbeek helpt

Bij Gaasbeek weten we wat goede koffie is. Iedereen vindt koffie weer op een andere manier lekker. Daarom hebben we een enorm assortiment aan koffiesmaken, professionele koffiezetapparaten en aanvullingen. We hebben als specialist in koffie alles in huis voor een professioneel koffiezetapparaat bij jou thuis of op de zaak.

Vind je het moeilijk om een goed professioneel koffiezetapparaat te kiezen? Bij Gaasbeek stellen we jouw wensen centraal. We kijken graag samen met jou naar welk professioneel koffieautomaat het beste bij jou past. We kijken niet alleen naar de koffiesoort en het merk, maar ook naar hoeveel mensen er koffie drinken en wat het apparaat aankan. We begeleiden je stap voor stap in het proces. Onze adviseurs komen graag langs om de situatie te bekijken en een advies te geven.

Wil je graag contact met ons?

Laat je gegevens hier achter en we nemen snel contact met je op.