Facebook pixel

The Circle of Beans: een duurzame manier van koffie drinken

07-02-2023

Gaasbeek Circle of beans2023 LinkedIn 2

Met trots presenteren wij The Circle of Beans, een duurzaam en circulair alternatief voor het drinken van reguliere koffie! De filosofie achter dit concept is simpel: hoe circulairder de koffie, hoe beter het is voor mens en milieu. Van het branden tot en met het vervoer, alles wat The Circle of Beans branderij zelf in de hand heeft, wordt op een duurzame en soms zelfs regeneratieve manier gedaan. Zet jouw bedrijf zich ook graag in voor een beter milieu? Dan is het Circle of Beans concept perfect voor jouw organisatie!

DE REIS VAN KOFFIE

Stel je voor, een kop koffie die niet alleen lekker smaakt een duurzaam is, maar ook nog eens circulair. Dat is precies wat The Circle of Beans biedt. Elke stap van het proces is circulair, vanaf het branden tot en met het afleveren bij ons als leverancier. Sterker nog, het is op een aantal momenten zelfs regeneratief. Het begint allemaal met de Fairtrade Arabica koffiebonen, die per schip uit 70 verschillende koffielanden rond de evenaar komen. Vervolgens worden ze verdeeld en geleverd aan de koffiebranders. The Circle of Beans brandt de koffie zelf via slow roast en stookt daarbij de koffiebrander op biogas dat zelf uit die koffie is gewonnen. Het resultaat is heerlijke circulaire slow roast koffie die wordt vervoerd in herbruikbare, vierkante emmers.

VAN AFVAL TOT BIOGAS

Bestaat jouw organisatie uit ongeveer 100 medewerkers en drinken jullie reguliere koffie? Wist je dat jullie dan samen jaarlijks onnodig ±600 koffieverpakkingen, ±75 kartonnen dozen en ±1,5 ton koffiedroes weggooien? Het concept van The Circle of Beans lost dit op door de koffie te leveren in herbruikbare emmers en biogas te winnen uit al het koffiedroes (koffieafval). Dit gas wordt niet alleen gebruikt voor de koffiebrander, ook de auto’s en busjes die de koffie bij ons afleveren rijden op dit zelfgewonnen biogas.

EEN KOPJE KOFFIE DAT DE WERELD VERBETERT

The Circle of Beans zet zich in om bij te dragen aan de Social Development Goals van de Verenigde naties. In 2030 mag er geen sprake meer zijn van klimaatverandering, ongelijkheid en armoede. Dat de circulaire koffie ten opzichte van reguliere koffie bijdraagt aan de strijd tegen klimaatverandering mag wel duidelijk zijn, maar door lokaal te investeren en te zorgen voor verbetering van de levenskwaliteit in die gemeenschappen, draagt het merk ook bij aan de economische waarde in de koffielanden. Zo helpt The Circle of Beans bij het behalen van ten minste twee van de doelen!

PASSEND ADVIES

De koffie van The Circle of Beans is dus lekker, circulair en biedt een positieve bijdrage aan de Social Development Goals van de Verenigde naties. Past de filosofie achter deze smaakvolle en verantwoorde keuze ook bij jouw organisatie? Neem dan snel contact met ons op voor passend advies. Onze professionals helpen u graag verder. Zo zorgen we samen voor een duurzamere toekomst!

Neem contact op

Dit artikel delen: