Facebook pixel

1 oktober = Internationale Koffiedag!

01-10-2021

HF Gaasbeek 18

Vandaag, vrijdag 1 oktober vieren wij internationale Koffiedag! De boodschap van dit evenement? Sta even een moment stil bij de koffie die je drinkt.

WAT IS HET

Op de Internationale Koffiedag worden miljoenen koffieboeren over de hele wereld in het zonnetje gezet. En dat is nodig ook: want koffieboeren verdienen vaak ver ondergemiddeld, terwijl koffie de drank is die in de hele wereld het meest gedronken wordt. Een leefbaar loon is dus zeker op zijn plek!

Onderstaand filmpje laat zien wat de wereld koffiedag precies is. Gefilmd in de omgeving van Kubye in Rwanda, is dit het ‘Anthem’ van 2019. Helaas heeft er vanwege het coronavirus geen 2020-editie kunnen plaatsvinden. Maar de boodschap hetzelfde: Sta even een moment stil bij de koffie die je drinkt.

CONSUMPTIE

In ons land zijn het heel wat mensen die vandaag even stil mogen staan bij het drinken van de koffie. Nederlanders staan namelijk op #1 als het gaat om de consumptie van koffie. Dit blijkt volgens een onderzoek van Statista, waaruit is gebleken dat we in 2020 rond de 8,3 kg (!) koffie per persoon comsumeerden. Hoeveel kopjes Nederlanders dan per dag drinken? Ook dat is uitgezocht: per persoon maar liefst 2,4 kopjes per dag, waarvan 8 op de 10 Nederlands koffie drinkt.

KOFFIE BIEDT OOK KANSEN

Drink jij weleens een kopje koffie met een andere ondernemer? Bij zakelijke afspraken speelt koffie altijd een rol. Zo zul je zien dat wanneer jij je klant of partner écht lekkere koffie serveert, de volgende afspraak zeker weer bij jou op kantoor plaats zal vinden.

NEEM CONTACT OP

Heb jij je agenda voor vandaag al volgepland staan met belangrijke (online) meetings? We wensen je in ieder geval een mooie, inspirerende dag toe! En mocht je nu denken: 'Oh nee, die koffie bij mij op kantoor kan echt niet meer.', neem dan gerust eens contact met ons op. Samen kunnen we kijken wat voor jouw bedrijf een geschikt apparaat is. Uitgebreid of minder uitgebreid, een hoger of lager budget, de goede kwaliteit bieden wij altijd! Voor iedereen hebben wij een geschikte variant.

Dit artikel delen: