Vriesdroog koffie

Vriesdroog koffie, ook wel bekend als instant koffie, is dé koffiesoort wanneer er grote groepen mensen in een korte tijd van koffie voorzien moeten worden. Het kenmerkende aan vriesdroog koffie is namelijk de snelheid: in minder dan tien seconden is er een kopje koffie of ander koffievariatie klaar. Snelheid én een lekker kopje koffie, dat zijn twee dingen die in het bedrijfsleven centraal staan. Want waarom zou je op het werk genoegen nemen met slechte koffie? Dat doe je thuis toch ook niet?

Wat is vriesdroog – vries koffie?

Maar hoe ontstaat vries koffie dan? In een fabriek wordt een zeer grote hoeveelheid sterke koffie gezet, welke daarna ingevroren wordt. Op deze manier ontstaan er dikke plakken koffie, die daarna weer tot fijne korrels worden teruggebracht. Vervolgens worden deze korrels in een vacuüm vriesdroogkamer een beetje opgewarmd. De combinatie van het vacuüm en de opgewerkte warmte zorgen ervoor dat het ingevroren water direct omgezet wordt in gas. Het resultaat? Vries koffie in de vorm van kristallen waarin alle smaakstoffen en het aroma behouden blijven.

Een goede kop koffie voor een goed gesprek

Voor het kopen van vriesdroog koffie of de aanschaf van een koffiemachine, is Gaasbeek Automaten Service jouw partner! Als koffiemeesters zijn wij namelijk gespecialiseerd in alles op het gebied van koffie, zoals vriesdroog koffie. Kom vrijblijvend langs voor een lekkere kop koffie, de basis voor een goed gesprek.